חתונה אזרחית בניו יורק: קארי בראדשו ליום אחד
כשתכננו ירח דבש בארצות הברית החלטנו שבמהלך הטיול נתחתן בנישואים אזרחיים. הטקס שקיימנו בארץ אמנם היה דתי, אך הוא היה טקס שיוויוני עם רב קונסרבטיבי ולכן לא מוכר לנישואין על ידי מדינתנו היקרה (מוזמנים לקרוא יותר בנושא פה). בחרנו להתחתן בטקס אזרחי בניו יורק מכיוון שהיא הייתה אחד היעדים הראשונים בטיול, חוץ מזה מי לא הייתה רוצה להתחתן כמו קארי בראדשו בסרט “סקס והעיר הגדולה”. רישום נישואים אזרחיים בניו יורק הוא סופר קליל, כל מה שצריך זה דרכונים ועד. אין צורך במסמכים נוספים או תרגומים שמסרבלים את התהליך. תוך יומיים אפשר לסיים את כל הפרוצדורה, כך שגם חופשה קצרצרה בניו יורק תספיק לכך. בהמשך הפוסט יש אמ;לק בו מפורטת כל הפרוצדורה (והיא באמת לא מסובכת) בליווי מפה, למי שרק רוצה לקרוא על התהליך.
התהליך מתחיל במילוי טופס בקשה לרישיון נישואין באתר של עיריית ניו יורק. אלמוג עשה את זה תוך כמה דקות וגם כבר שילם בכרטיס אשראי על הרישיון (35$). הרישום לנישואין בניו יורק מתחלק לשני חלקים- בקשת רישיון נישואין וטקס הנישואין עצמו. צריך להיות מרווח של לפחות 24 שעות מהנפקת הרישיון ועד לעריכת הטקס (אבל לא יותר משישים יום). שני החלקים קורים באותו המקום – באגף הנישואין של ה- City Clerk. תוכלו לזהות את המקום בקלות לפי מוכרי הפרחים והצלמים שעומדים בחוץ. את הוצאת רישיון הנישואין שילבנו ביום טיול בצ’יינה טאון, בין דים סאם למרק איטריות. זו הייתה פרוצדורה קלילה שלא ערכה הרבה זמן, נרשמנו בקבלה, עמדנו בתור ועברנו ראיון קצר ורישום על ידי פקיד.
החלטנו להתחתן בהמשך אותו שבוע. ביום החתונה העד שלנו לא יכל להגיע, והתלבטנו האם לדחות ליום אחר או פשוט למצוא עד בדרך. בעוד אנחנו שותים את הקפה של הבוקר ומתלבטים נכנסו למטבח השותפים שלנו לדירה, זוג תיירים מאירופה. סיפרנו להם מה קרה והצענו להם בצחוק להיות העדים שלנו, הם הסכימו בשמחה. קולולו! יש חתונה!
אחרי קצת צילומים בפתח הבנין, צעדנו במשלחת מכובדת ומהודרת (אני ואלמוג) וקז’ואלית להפליא (זוג העדים) אל הרכבת התחתית. אני התרגשתי מאוד, לא בכל יום זוכים להיות כלה בפעם השנייה, ואני ניצלתי זאת עד תום.
הגענו לבנין ה- City Clerk, קיבלנו מספר וחיכינו בתור לפקידה. היא וידאה שכל המסמכים תקינים ושהשמות שלנו רשומים כמו שצריך, שילמנו 25$ על הטקס וקיבלנו מספר לתור החתונות. חיכינו ביחד עם עוד זוגות שונים ומשונים. כל המגוון הזה שהעיר ניו יורק יכולה להכיל, ובנדיבותה נותנת את האפשרות להינשא לכל אדם באשר הוא – לתושביה ולמבקריה: זוגות צעירים, מבוגרים, חד מיניים, בני דת שונה, מהגרים. היה שם בליל של אנשים ממעמדות שונים ורקעים שונים, לבושים בשמלת קצפת וטוקסידו או בג’ינס וטישרט. כולם מוזמנים וכולם מתקבלים פה.
כשהגיע תורנו נכנסנו לחדר החתונות, שם חיכה לנו מחתן היספאני שאמר לעדים שלנו לא להתמהמה עם הצילום כי זה עובר מהר. כמה שהוא צדק, זה לא לקח יותר מחמש דקות וכבר היינו בחוץ עם תעודת נישואין טריה ביד. הטקס היה דיי סתמי, המחתן לא הראה התלהבות ועשה את כל הנאום בצורה דיי לקונית. ובכן אני יכולה להבין אותו, הוא עושה את זה לפחות עשר פעמים בשעה במשך כמה שעות טובות כל יום. במקומו סביר להניח שגם אני לא הייתי נלהבת במיוחד… זה היה קצת פחות סקסי מהחתונה של קארי בראדשו, אבל היה שם If anyone objects to this marriage, let them speak now or forever hold their peace וכל הג’אז הזה. החלפנו טבעות, והחתן הורשה לנשק את הכלה. יוהו!
משם היו עוד כמה פרוצדורות הכרחיות על מנת שתעודת הנישואין שלנו תהיה תקפה בארץ, אז שחררנו את העדים שלנו לדרכם והמשכנו בבגדי החתונה לסיבוב בירוקרטיה. היינו צריכים לבקש תעודת נישואין שתקפה לחו”ל (Extended Certificate), מילאנו טופס ושילמנו עוד 35$. את הטופס לקחנו אל ה- County Clerk Office מעבר לכביש בתוך בנין בית המשפט, עמדנו בתור עם תעודת הנישואין, שילמנו 3$ על חותמת נוטריון ומשם נסעו ברכבת התחתית אל New York State Department of State, כדי לקבל חותמת אפוסטיל.
בדרך עצרנו בדראג סטור קרובה וקנינו Money Order על סך 10$, כי זו דרך התשלום היחידה על החותמת. אם כל זה נשמע לכם מסובך- תאמינו לי שזה לא. ב- City Clerk נותנים הוראות כתובות וברורות מה צריך לעשות ולאן צריך ללכת על מנת לקבל את התעודה המורחבת שתקפה מחוץ לניו יורק. אנחנו עשינו את כל זה ביום אחד, אבל אפשר גם לעשות את התהליך של תיקוף בינלאומי של תעודת הנישואין ביום אחר של הטיול. זהו! עכשיו אנחנו נשואים רשמית וזה תקף גם בארץ.
קצת על מה שלבשתי
כמו בחתונה האמיתית, גם בחתונה בניו יורק לבשתי שמלת וינטג’ שנקנתה בלונדון. אך בניגוד לשמלת הכלה האמיתית שלי שנקתה במיוחד לחתונה, שמלה זו נקנתה לפני כמה שנים טובות. כשראיתי את השמלה הזו בחלון הראווה הייתי מוקסמת. הגיזרה הפיפטיזית, התחרה הכסופה העדינה, בד הז’קארד הקשיח, צווארון הסירה. אמרתי לחברה שלי שזו שמלה מושלמת לחתונה בעירייה של ניו יורק, ושהייתי מוכנה להתחתן בשמלה הזו. לא נכנסנו לחנות (חתונה עוד לא הייתה באופק), והמשכנו לבר אחרי כמה דקות של בהייה. כל זמן ששתינו את הבירה לא הפסקתי לחשוב על השמלה ועל כמה שהיא יפה. הייתי מאוהבת. רציתי לחזור לחנות רק כדי למדוד אותה. משסיימנו את הבירה רצנו חזרה לחנות שעמדה להיסגר, מדדתי את השמלה והיא הייתה מושלמת מדיי בכדי להשאיר אותה בחנות. החלטתי לקנות אותה כשמלת כלה לעתיד, לא בכל יום מוצאים שמלה כל כך יפה בשלושים פאונד. אז מה אם אני בכלל לא מתחתנת? מי יודע, יום אחד אולי אצטרך שמלה לחתונה בעירייה של ניו יורק.
אז מסתבר שהיום הזה הגיע, ועם השמלה נעלתי נעליים לבנות עם עקב קטן שנקנו בחנות Garment District בבוסטון לפי משקל (!) הן עלו בערך שניים וחצי דולר. בערב שלפני החתונה עברנו בסופר Trader Joe’s, רשת מכולות בוטיק עם מצרכים אורגנים ומיוחדים. בין שוקולד חרובים לקינואה תפסה את עיני פינת הפרחים. היה שם זר פרחים לבנים עם עלי כותרת בגוון כחלחל. חשבתי שזה יכול להתאים לצבע השיער החדש שלי, וכך יצאנו עם זר פרחים מהסופר. בדרך קניתי קשת לשיער, ובבוקר החתונה שזרתי את הפרחים על הקשת באמצעות חוט תפירה. מהפרחים שנותרו הכנתי זר קטן, שיהיה. את הטאץ’ הסופי נתן האודם הסגלגל ואייליינר שחור. בסופו של דבר כל המראה שלי הסתכם בפחות ממאתיים שקלים.
אמ;לק
1. ממלאים טפסים באתר הזה (אפשר גם למלא את הטפסים כשמגיעים, פשוט חוסך זמן), ניתן לשלם מראש בכרטיס אשראי (35$).
2. מגיעים ל- city clerk בניו יורק ברחוב Worth מספר 141, לא לשכוח להביא את הדרכונים של שני בני הזוג, את מספר האישור על הטפסים וכרטיס אשראי אם לא שילמתם מראש.
3. מקבלים מספר ומחכים להנפקת רישיון נישואין, מרגע קבלת הרישיון ניתן להתחתן בתקופה שבין 24 שעות ועד 60 ימים.
4. מגיעים ל- city clerk ביום שרוצים להינשא, לא צריך לקבוע תור מראש. לא לשכוח: דרכונים של שני בני הזוג, עד עם דרכון, כרטיס אשראי וטבעות.
5. שוב מקבלים מספר וממתינים בתור לפקיד שבודק את המסמכים, משלמים 25$ על הטקס ונכנסים לתור לחתונות.
6. מי שמתנגד שידבר עכשיו או ינצור לנצח… האם את… I DO... החתן רשאי לנשק את הכלה. יאללה זוג הבא!
7. מקבלים את תעודת הנישואין
8. מבקשים בדלפק היעודי תעודת נישואין בינלאומית (Extended Certificate). ממלאים פרטים בטופס, משלמים 35$ ואז מקבלים מפה והסבר לאן עליכם ללכת עם תעודת הנישואין.
9. חוצים את הכביש אל בית המשפט, שם נמצא ה-County Clerk Office (רח’ Centre מס’ 60), משלמים 3$ ומקבלים חותמת נוטריון
10. עוברים באחת מחנויות Duane Reade (יש אחת ברח’ John מס’ 17) וקונים money order על סך 10$ (משלמים עוד 1$ על ההמחאה)
11. הולכים ל- New York State Department of State (רח’ William מס’ 123) עם כל המסמכים וההמחאה, כדי לקבל חותמת אפוסטיל.
12. מזל טוב! אתם נשואים רשמית!
לנוחיותכם הכנתי מפה עם כל השלבים, במידה והיא לא נפתחת ניתן ללחוץ כאן
אני מקווה שהפוסט עזר למי שמתכנן חתונה בניו יורק, אם יש עוד שאלות אתם מוזמנים לשלוח לי הודעה או לשאול בתגובות.
רק בשמחות, כן?
הכל פשוט מושלם! התמונות ממש מהממות ואהבתי את הספונטניות סביב הכנת הזרים.
אה והשיער הכחול עם האודם הסגול כל כך יפים עליך.
אנחנו התחתנו בבית עירייה בלרנקה בקפריסין, אמנם לא ניו יורק, אבל גם היה ממש כיף וחבל באמת שאין אופציה לחתונה אזרחית (שפויה ומכבדת) בארצנו.
תודה רבה פולי! אני מסכימה איתך לחלוטין שזה חבל… אבל נראה לי שהשינוי לא רחוק- הרבה מאוד זוגות (כמונו) מצביעים ברגליים ולא מתחתנים ברבנות. אני מאוד מקווה שיגיע היום ומונופול הרבנות יחלש וכל אחד יוכל להינשא באיזה טקס שיבחר…
החתונה שלכם נשמעת מקסימה!
מהפה שלך לאלהים! או שלא בעצם..? 😉
ותודה! טקס הנישואין בלרנקה היה באמת מרגש ומיוחד אבל מצד שני, גם טיפה בודד כי היינו רק אנחנו:)
למזלנו, שבועיים לאחר מכן, ציפתה לנו החתונה בארץ עם המשפחה והחברים וזה היה אפילו יותר משמח ומרגש!